Letselschade advocaten

letselschade advocatenEr zijn verschillende manieren om last van letselschade te krijgen. Tijdens een verkeersongeluk of bedrijfsongeval bijvoorbeeld. Hoewel veel ongelukken geen ernstige lichamelijke letsel veroorzaken, kan het zijn dat u wel het slachtoffer bent van ernstig letsel. Zowel lichamelijk als geestelijk. In dit geval kan een letselschade advocaat de uitkomst bieden. Deze advocaat is gespecialiseerd in uw rechten en kan u er ook mee helpen. Wie is verantwoordelijk voor de gemaakte kosten om te herstellen van uw letsel? Dat is een vraag voor een letselschade advocaat.

Verschil tussen een jurist en advocaat

letselschade juristenHet verschil tussen een jurist en een advocaat is niet voor iedereen even duidelijk. Zo is een advocaat dankzij zijn opleiding automatisch een jurist, maar een jurist is niet altijd een advocaat. Een van de grootste verschillen is dat een advocaat geheimhoudingsplicht heeft, gebonden is aan meer regels en bepaalde opleidingspunten moet halen. Deze verplichtingen heeft een jurist niet. Ook kan een advocaat meer. Zo kunt u een jurist inroepen bij een kantonrechter. Dit is een vorm van rechtspraak waarbij de rechter huurzaken, arbeidszaken, consumenten koopzaken en lichte strafzaken zoals snelheidsovertredingen behandelt. Het maximale bedrag waar deze zaken over kunnen gaan, is €25.000, – euro. Een advocaat kan hogere bedragen naar de rechtbank brengen. Dit komt ook omdat een advocaat langer moet doorleren in de rechten. De Advocatenorde houdt zicht op de advocatenkantoren in Nederland.

Materiële schade

Materiële schade is een ander woord voor schade die direct in geld is uit te drukken. Zo kan het zijn dat uw fiets beschadigd wordt, of bijvoorbeeld de kosten van huishoudelijke hulp omdat u door een ongeval uw huishouding momenteel niet aan kunt. Ook de extra medische kosten en aanpassingen aan uw woning of auto worden beschouwd als materiële schade.

Immateriële schade

second-opinion letselschadeSchade veroorzaakt door verdriet, pijn en het verlies van levensvreugde na een ongeval wordt ook wel immateriële schade genoemd. De schadevergoeding die hiervoor wordt betaald wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld wordt betaald bij pijn en ongemak door een ongeval, littekens, een bepaalde hobby of beroep niet meer kunnen uitoefenen, verdriet doordat sociale contacten wegvallen en lichamelijke en psychische klachten en beperkingen die blijvend zijn. Belangrijk hierbij is dat alleen het slachtoffer zelf smartengeld kan claimen. Nabestaanden kunnen dit dus niet claimen.

Een second opinion

materiele schadeHet kan gebeuren dat u niet tevreden bent met uw huidige letselschade advocaat. In dit geval kunt u kiezen voor een second opinion. Een second opinion is iemand die naast uw eigen letselschade advocaat gaat kijken wat de situatie is en welke hulp hij u kan bieden. Er zijn verschillende redenen om een second opinion in de hand te nemen. Bijvoorbeeld wanneer u twijfelt of uw eigen advocaat zich wel volledig inzet op uw zaak, uw schade mogelijk hoger uitvalt dan berekend is of bijvoorbeeld wanneer uw advocaat niet of moeilijk te bereiken is. Wilt u een specialist inschakelen voor een second opinion? Sloof letselschade advocaten staat in dat geval voor u klaar. Advocatenkantoor Sloof heeft ruime ervaring in letsel.

Arbeidsongeval

arbeidsongevalU kunt over een arbeidsongeval spreken wanneer de werknemer onder werktijd en op de werkvloer een ongeluk krijgt. Zo kan het gebeuren dat u van een trap valt, of u glijdt uit over een pas gedweilde en daardoor gladde vloer. In veel omstandigheden kunt u deze schade bij uw werkgever claimen, al moet de oorzaak van de schade wel aan de volgende eisen voldoen. Zo moet de schade zijn geleden bij het uitvoeren van werkzaamheden en moet de werkgever onvoldoende hebben gedaan om het ongeval te voorkomen. Als werkgever bent u in deze gevallen verplicht om ongevallen die leiden tot ziekenhuisopnames of blijvend letsel door te geven aan de arbeidsinspectie.