Letsel door een hondenbeet? Letselschade verhalen

letsel hondenbeet

Hij deed het niet met opzet hoor!

Het kan u zomaar gebeuren. Tijdens een wandeling of tijdens een bezoekje ergens wordt u aangevallen of gebeten door een hond. Vaak is dit zelfs de hond van een wildvreemde. Het is gedrag waar u niet mee bekend bent, en het is ook iets waarvan u doorgaans niet weet wat u ermee aan moet. De eigenaar van de hond zal het gedrag nagenoeg altijd goed proberen te praten. Hij zal altijd komen met het argument dat de hond dit niet met opzet deed, en dat u anders had moeten opstellen, maar het is goed om te weten dat er in dit geval rechten voor u in de wet zijn vastgelegd. Onze advocaat ligt u in omtrent de mogelijkheden.

Letselschade door een hondenbeet

Een hondenbeet laat doorgaans blijvend zijn sporen bij jou achter, en los van het feit dat u in veel gevallen angst zal blijven houden voor honden zijn er meerdere zaken die ervoor zorgen dat u op hoge kosten wordt gejaagd. De eigenaar van de hond die u heeft gebeten zal die schade dan ook moeten vergoeden aangezien hij of zij verantwoordelijk is voor het gedrag van de hond. U mag bij letselschade aan een aantal zaken denken;

  • Medische kosten. Uw verwondingen moeten worden verzorgd. Dit gaat ten koste van uw eigen risico in de zorg en die kosten kunnen flink oplopen.
  • Huishoudelijke hulp. Wanneer u niet in staat bent om uw huishouden draaiend te houden door uw verwondingen moet uw gezin draaiend worden gehouden. Deze hulp komt in aanmerking voor vergoeding.
  • Gemist inkomen. Wanneer u fysieke verwondingen hebt opgelopen door een hondenbeet zal u waarschijnlijk ook een periode niet aan het werk kunnen. Een hondenbeet levert u immers doorgaans een trauma op en daar bent u niet zomaar overheen.

Uw schadevergoeding claimen

De eigenaar van de hond die u heeft gebeten heeft altijd een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor dit soort aangelegenheden. Hierdoor kunt u de verzekering van de eigenaar aansprakelijk stellen voor de schade die u hebt geleden door de hondenbeet. U mag met de rekeningen van door u gemaakte kosten naar de verzekeraar toe gaan. Dit doet u het beste via een letselschade specialist. Die is gespecialiseerd in dit soort aangelegenheden. De kosten hiervan kunt u ook weer verhalen op de verzekeraar van de eigenaar van de hond.

Wees niet terughoudend

Wees niet bang dat u wordt verweten dat u er een Amerikaanse overdreven toestand van maakt; u bent onschuldig, de eigenaar van de hond is schuldig aan dit voorval en hij is ervoor verzekerd. U mag gewoon aanspraak maken op dat recht. Er zal dan ook altijd een reƫle schadevergoeding met u overeen worden gekomen. De advocaten van Letselschade Pro zijn bewezen effectief als het aankomt op het verhalen van smartengeld. Neem via de bovenstaande link vrijblijvend contact op, dit kan per telefoon of email. Het eerste adviesgesprek is geheel kosteloos.