Letselschade als gevolg medische misser gids

Letselschade als gevolg medische misser
Ik las laatst op de website van RTL Nieuws dat in Nederland zeker iedere maand minstens 20 personen sterven als gevolg van een medische misser. Wat is een medische misser precies? Dat kunnen we omschrijven als echt een aantoonbare fout van medisch personeel een arts een verpleger, bron. De cijfers komen van de Inspectie Gezondheidzorg dus betrouwbaar. Echter dat is nog niet alles. De dood is natuurlijk het meest gruwelijke eind scenario maar uit de cijfers blijkt verder dat er ook nog eens rond de 30 mensen ernstige schade oplopen door een fout van ziekenhuis personeel. Het vaakst wordt schade geleden door de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van onze samenleving. Namelijk baby’s en mensen van boven de 65 jaar.

Enige nuance. Per 1000 ziekenhuisdoden zijn er ‘maar’ 3 als gevolg misser. Maar alsnog uitermate vervelend om die bij drie te horen. In dit geval is elk getal te hoog. Overigens indien je je afvraagt wat de primaire oorzaken zijn dat zijn verkeerde diagnose, niet de juiste medicijnen geven, communicatie problemen en schokkend lakende hygiëne! Eigenlijk zijn dit allemaal dingen die goed te voorkomen zouden moeten zijn. Enfin, lees er meer over op RTL nieuws.

Helaas is het niet zo dat ziekenhuizen meewerken wanneer er daadwerkelijk een medische misser is gemaakt. Vaak probeert men nog onder het tapijt te schoffelen of te ontwijken de verantwoordelijkheid. In dat soort gevallen is het inzetten van een letselschade advocaat met ervaring met medische missers zaken onontbeerlijk. De aanbeveling zou zijn om een advocaat te zoeken in de omgeving, vanwege praktische redenen. Ben je bijv. woonachtig in de omgeving Voorne-Putten, Spijkenisse, Brielle, Oostvoorne, dan is Advocatenkantoor-Elmers een van de meest ervaren partijen om je bij te staan.

Enfin, goed om te weten, veel slachtoffers vrezen ook de kosten van de advocaat. Maar in het geval van letselschade, zijn deze kosten ook voor de veroorzaker indien aansprakelijkheid vastgesteld kan worden.